Resepi Kupang Berkeju Panggang


Siapa yang suka makan keju dan makanan laut? Jom! Hari ini cuba resipi Kupang Berkeju Panggang hari ini!

Bahan-bahan:
- 500gm Kupang Segar,dibersihkan & dibuang kulit sebelahnya
- 15 biji tomato ceri, dibelah dadu2 dan buatkan biji2 nya
Minyak zaitun
- Serbuk lada putih
- Garam secukup rasa
- Serbuk Herba daun Dill
- Keju Mozzarella & cheddar hiris

Cara-cara:
- Ambil sekeping kupang, letakkan potongan ceri2 tomato
- buburkan herda dill dan rengiskan sedikit minyak zaitun.
- Taburkan sedikit lada putih dan garam. - Panaskan ketuhar/oven anda ke suhu 160C. - susun kepingan kulit kupang di atas dulang pembakar.
- Taburkan keju mozzarella & cheddar yang sudah diparut. - Letakkan dulang pembakar di oven dan setkan api atas. - Bakar selama 10mins atas sesudah keju cair. Sajikan panas2. Boleh diratah2 begitu atau dijadikan starter hidangan ringan.

Selamat mencuba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Write a Comment

PERINGATAN: Pihak F&S NETWORK tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian dari pihak kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

PALING HOT

Subscribe Now!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Top