HOME »
RESEPI
»
Resepi Kuih Bom Pisang
Resepi Kuih Bom Pisang
Posted by Gampang on Monday, August 17, 2015 |
RESEPI
Hari ini bagi yang gemar makan kuih bom pisang tu boleh la mencuba resepi kuih bom ni,dijamin puas hati dengan hasilnya...jom kita semak resepinya...
Kuih Bom Pisang
Bahan:
- 7 buah pisang emas,dilenyek halus
- 1 1/4 cawan tepung gandum
- 1/2 cawan gula kastor
- 1/4 sudu teh baking powder
- 1/4 sudu teh soda bikarbonat
- 1 sudu besar susu tepung
- 2 biji telur dipukul rata bersama secubit garam
- 1/4 sudu teh esen pisang/esen vanila
- 1 1/4 cawan tepung gandum
- 1/2 cawan gula kastor
- 1/4 sudu teh baking powder
- 1/4 sudu teh soda bikarbonat
- 1 sudu besar susu tepung
- 2 biji telur dipukul rata bersama secubit garam
- 1/4 sudu teh esen pisang/esen vanila
Cara:
1.Satukan semua bahan dalam mangkuk,gaul rata.Perap selama 10 minit.
2.Panaskan minyak secukupnya dalam kuali.
3.Menggunakan tangan,ambil sedikit adunan dan punjutkan ke dalam minyak panas tadi.
4.Goreng kuih bom dengan api perlahan hingga perang.Angkat dan toskan.
2.Panaskan minyak secukupnya dalam kuali.
3.Menggunakan tangan,ambil sedikit adunan dan punjutkan ke dalam minyak panas tadi.
4.Goreng kuih bom dengan api perlahan hingga perang.Angkat dan toskan.
*Kalau tak pandai guna tangan utk punjutkan adunan,gunakan sudu kecil.
Selamat mencuba...
PALING HOT
-
TANDA TANDA PUTING BUAH DADA WANITA YANG KERAP DIHISAP LELAKI | Peranan buah dada dan puting wanita memang banyak, bukan sekadar mengg...
-
Hari ini bagi yang gemar makan kuih bom pisang tu boleh la mencuba resepi kuih bom ni,dijamin puas hati dengan hasilnya...jom kita s...
-
RAKAMAN sekumpulan lelaki ‘menangkap’ sepasang kekasih berkelakuan sumbang dan kemudian memaksa pasangan itu meneruskan aksi panas me...
-
Tahukah Anda Mengapa Enjin Bas Tidak Dimatikan Setiap Kali Pemandu Berhenti Makan? | Bagi yang pernah menaiki bas dan berulang alik k...
-
BAHAN-BAHAN RESEPI KENTANG PUTAR (KENTANG): 8 biji kentang 1 kotak kecil susu segar sedikit butter (anggaran 2-3 sudu besar) se...
No comments: