HOME »
RESEPI
»
Sosej Homemade
Sosej Homemade
Posted by Gampang on Monday, November 14, 2016 |
RESEPI
Buat sosej sendiri boleh makan tanpa ragu-ragu
Resepi sosej saya bagi yang asas saja boleh tambah perisa ke dlmnye seperti sos lada hitam, cheese, rempah kari, daun saderi dan lain-lain ikut cita rasa sendiri
Bahan-bahan:-
300gm isi ayam bahagian dada
4 sudu besar tepung jagung/ ubi
1 biji telur
Sedikit lada putih garam / gula
2 sudu krim cheese
Plastik ais cream
4 sudu besar tepung jagung/ ubi
1 biji telur
Sedikit lada putih garam / gula
2 sudu krim cheese
Plastik ais cream
cara penyediaan :-
1. Ayam di potong dadu
2. Masukkn isi ayam telur sikit air blend sampai halus
3. Tuang dalam bekas masukkn tepung lada putih krim cheese garam gula gaul rata
4. Masukkn adunan dalam piping beg paipkn ke dalam plastik ais cream ikat kemas bahagian atas dan bawah. Kukus selama 15 mt
5. Bila sejuk kluarkn dari plastik dan goreng
2. Masukkn isi ayam telur sikit air blend sampai halus
3. Tuang dalam bekas masukkn tepung lada putih krim cheese garam gula gaul rata
4. Masukkn adunan dalam piping beg paipkn ke dalam plastik ais cream ikat kemas bahagian atas dan bawah. Kukus selama 15 mt
5. Bila sejuk kluarkn dari plastik dan goreng
Boleh juga kurangkn ayam lebihkn tepong
Selamat mencuba pasti anak-anak suka
Selamat mencuba pasti anak-anak suka
PALING HOT
-
TANDA TANDA PUTING BUAH DADA WANITA YANG KERAP DIHISAP LELAKI | Peranan buah dada dan puting wanita memang banyak, bukan sekadar mengg...
-
Hari ini bagi yang gemar makan kuih bom pisang tu boleh la mencuba resepi kuih bom ni,dijamin puas hati dengan hasilnya...jom kita s...
-
RAKAMAN sekumpulan lelaki ‘menangkap’ sepasang kekasih berkelakuan sumbang dan kemudian memaksa pasangan itu meneruskan aksi panas me...
-
Tahukah Anda Mengapa Enjin Bas Tidak Dimatikan Setiap Kali Pemandu Berhenti Makan? | Bagi yang pernah menaiki bas dan berulang alik k...
-
BAHAN-BAHAN RESEPI KENTANG PUTAR (KENTANG): 8 biji kentang 1 kotak kecil susu segar sedikit butter (anggaran 2-3 sudu besar) se...
No comments: