HOME »
RESEPI
»
RESEPI UDANG BAKAR CHEESE
RESEPI UDANG BAKAR CHEESE
Posted by Gampang on Monday, September 07, 2015 |
RESEPI
Bahan-bahan:
beberapa ekor udang yang telah dibersihkan
sedikit mentega/majerin
keju mozzarella
sedikit garam
sedikit serbuk lada sulah
Cara:
1. Mula2 sekali.. udang yang telah dibersihkan tu, belah bahagian belakangnya...
2. pada masa yang sama, campurkan keju mozzarella, mentega, garam n lada sulah dalam satu bekas...
3. setelah itu, letakkan bahan campuran tersebut pada belahan udang dan dibahagian kaki udang..
4. kemudian... bolehlah susun atas pemanggang dan bakar untuk 10-12 minit juga...
5. keju akan cepat cair.. jadi kalo biar lama2 nanti hangit plak cheese tu...
soo.. agak2 la... bila udang dah keperangan tu maksudnya dah masak la tuh...selamat mencuba...
.
Share Supaya Tak Hilang.
PALING HOT
-
TANDA TANDA PUTING BUAH DADA WANITA YANG KERAP DIHISAP LELAKI | Peranan buah dada dan puting wanita memang banyak, bukan sekadar mengg...
-
Hari ini bagi yang gemar makan kuih bom pisang tu boleh la mencuba resepi kuih bom ni,dijamin puas hati dengan hasilnya...jom kita s...
-
RAKAMAN sekumpulan lelaki ‘menangkap’ sepasang kekasih berkelakuan sumbang dan kemudian memaksa pasangan itu meneruskan aksi panas me...
-
Tahukah Anda Mengapa Enjin Bas Tidak Dimatikan Setiap Kali Pemandu Berhenti Makan? | Bagi yang pernah menaiki bas dan berulang alik k...
-
BAHAN-BAHAN RESEPI KENTANG PUTAR (KENTANG): 8 biji kentang 1 kotak kecil susu segar sedikit butter (anggaran 2-3 sudu besar) se...


No comments: