RESEPI UDANG BAKAR CHEESE


Bahan-bahan:
 
beberapa ekor udang yang telah dibersihkan
sedikit mentega/majerin
keju mozzarella
sedikit garam
sedikit serbuk lada sulah
 
Cara:
 
1. Mula2 sekali.. udang yang telah dibersihkan tu, belah bahagian belakangnya...
 
2. pada masa yang sama, campurkan keju mozzarella, mentega, garam n lada sulah dalam satu bekas...
 
3. setelah itu, letakkan bahan campuran tersebut pada belahan udang dan dibahagian kaki udang..
 
4. kemudian... bolehlah susun atas pemanggang dan bakar untuk 10-12 minit juga...
 
5. keju akan cepat cair.. jadi kalo biar lama2 nanti hangit plak cheese tu...
 
soo.. agak2 la... bila udang dah keperangan tu maksudnya dah masak la tuh...selamat mencuba...
.
Share Supaya Tak Hilang.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Write a Comment

PERINGATAN: Pihak F&S NETWORK tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian dari pihak kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

PALING HOT

Subscribe Now!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Top