HOME »
RESEPI
»
Resepi Roti Lapis Daging
Resepi Roti Lapis Daging
Posted by Gampang on Thursday, August 20, 2015 |
RESEPI
Resipi yang amat special hari ini!!! Roti Lapis Daging! ringkas dan sedap!
Bahan-bahan:
- 12 keping roti
- 3 biji telur
- 200 ml susu segar
- 8 keping slice Cheese
- Keju Cedar parut
- garam secukup rasa
- 3 biji telur
- 200 ml susu segar
- 8 keping slice Cheese
- Keju Cedar parut
- garam secukup rasa
Inti Daging:
- 300 gm daging cincang atau 4 keping daging burger, dihancurkan
- 2 ulas bawang putih ~ cincang halus
- 1 labu bawang besar ~ di dadu
- 1/2 peket perencah daging black paper Maggi (ita guna sos black paper Maggi 2
- 300 gm daging cincang atau 4 keping daging burger, dihancurkan
- 2 ulas bawang putih ~ cincang halus
- 1 labu bawang besar ~ di dadu
- 1/2 peket perencah daging black paper Maggi (ita guna sos black paper Maggi 2
sudu besar)
- 1 sudu teh lada hitam ~ tumbuk halus ( ita tambah )
- 2 batang cili padi ~ hiris halus ( ita tambah )
- 1 batang lada merah ~ hiris halus
- daun sup dan daun bawang ~ di mayang
- sedikit minyak untuk menumis
- garam dan gula secukup rasa
- 1 sudu teh lada hitam ~ tumbuk halus ( ita tambah )
- 2 batang cili padi ~ hiris halus ( ita tambah )
- 1 batang lada merah ~ hiris halus
- daun sup dan daun bawang ~ di mayang
- sedikit minyak untuk menumis
- garam dan gula secukup rasa
Cara untuk memasak:
- Panaskan minyak, tumiskan bawang putih dan bawang besarhingga harum
- Masukkan daging dan goreng hingga daging empuk. Tambah sedikit air jika terlalu
- Panaskan minyak, tumiskan bawang putih dan bawang besarhingga harum
- Masukkan daging dan goreng hingga daging empuk. Tambah sedikit air jika terlalu
kering.
- Masukkan perencah black paper atau sos lada hitam dan gaul rata
- Tambahkan serbuk lada hitam garam dan gula secukup rasa.
- Masak hingga kering dan daging empuk
- Masukkan lada merah, cili padi, daun sup dan daun bawang
- Masukkan perencah black paper atau sos lada hitam dan gaul rata
- Tambahkan serbuk lada hitam garam dan gula secukup rasa.
- Masak hingga kering dan daging empuk
- Masukkan lada merah, cili padi, daun sup dan daun bawang
gaul rata
- Tutup api dan biarkan sejuk
- Sediakan loyang atau bekas pembakar.
- Oles bekas atau loyang pembakar dengan butter
- Campurkan telur, susu dan secubit garam dan kocok hingga telur sebati dengan
- Tutup api dan biarkan sejuk
- Sediakan loyang atau bekas pembakar.
- Oles bekas atau loyang pembakar dengan butter
- Campurkan telur, susu dan secubit garam dan kocok hingga telur sebati dengan
susu
- Ambil roti dan celupkan dalam adunan susu dan telur tadi
- Susun dalam loyang pembakar satu lapisan
- Kemudian ratakan inti daging di atasnya
- Susukan pula slice chese atas inti daging tadi
- ulang proses yang sama hingga habis roti
- Baki susu dan telur tadi tuang dalam loyang pembakar
- Lapisan terakhir letakkan inti daging
- taburkan dengan parutan keju
- Bakar dalam ketuhar dengan suhi 170 ~ 180 C selama 40 minit
- Ambil roti dan celupkan dalam adunan susu dan telur tadi
- Susun dalam loyang pembakar satu lapisan
- Kemudian ratakan inti daging di atasnya
- Susukan pula slice chese atas inti daging tadi
- ulang proses yang sama hingga habis roti
- Baki susu dan telur tadi tuang dalam loyang pembakar
- Lapisan terakhir letakkan inti daging
- taburkan dengan parutan keju
- Bakar dalam ketuhar dengan suhi 170 ~ 180 C selama 40 minit
Angkat setelah masak
- Tunggu suam sikit dah boleh di potong
- Tunggu suam sikit dah boleh di potong
PALING HOT
-
TANDA TANDA PUTING BUAH DADA WANITA YANG KERAP DIHISAP LELAKI | Peranan buah dada dan puting wanita memang banyak, bukan sekadar mengg...
-
Hari ini bagi yang gemar makan kuih bom pisang tu boleh la mencuba resepi kuih bom ni,dijamin puas hati dengan hasilnya...jom kita s...
-
RAKAMAN sekumpulan lelaki ‘menangkap’ sepasang kekasih berkelakuan sumbang dan kemudian memaksa pasangan itu meneruskan aksi panas me...
-
Tahukah Anda Mengapa Enjin Bas Tidak Dimatikan Setiap Kali Pemandu Berhenti Makan? | Bagi yang pernah menaiki bas dan berulang alik k...
-
BAHAN-BAHAN RESEPI KENTANG PUTAR (KENTANG): 8 biji kentang 1 kotak kecil susu segar sedikit butter (anggaran 2-3 sudu besar) se...
No comments: